martes, 14 de febrero de 2017

DEURES ESCOLARS I



SESSIÓ 1: Divendres 13/01/2017

Avui hem reflexionat sobre la importància que té que els pares i mares s’impliquin en l’aprenentatge escolar dels seus fills i filles.
Els deures escolars han rebut bastanta atenció mediàtica en els últims anys. La quantitat de continguts que es donen a l’escola ha anat augmentant amb les últimes reformes educatives.  Això ha provocat que la quantitat de deures que els nens/joves porten a casa també ha anat creixent.


Alguns científics de l’educació han començat a plantejar el tema de la quantitat de tasques que els estudiants han de fer durant l’any, i la pressió que això provoca durant una etapa de la vida dels joves en la qual encara no saben com gestionar l’estrès.
Recentment, també associacions de pares d’alumnes s’han queixat públicament de què la enorme quantitat de deures està deixant als seus fills sense temps lliure per jugar, passar temps en família i en general gaudir de la vida. 
 

Amb aquest debat com a rerefons, hem obert un diàleg sobre les dificultats que experimentem a casa amb els nostres fills i filles a l’hora de fomentar que facin deures i portin les tasques de l’escola al dia. 









Alguns conceptes treballats:






A la propera sessió donarem alguns consells per implicar més als pares i mares en els deures dels seus fills i filles.







2 comentarios: